diumenge, 26 de juny del 2011

Sant Joan 2011


Enguany ha correspost als Diables d'Igualada organitzar el correfoc de Sant Joan i ho hem fet com millor hem sabut per oferir festa, espectacle, i com sempre, molt de foc, a tothom.
Calia fer alguna cosa grossa, impactant i amb flama -no podia faltar!-, i en va sortir un sacrifici. Un d'aquells sacrificis d'humans innocents i donzelles verges, tan propis de diables. Tot era a punt.
Després que tothom hagués sopat ja es van ultimar les preparacions: llums, so, pirotecnia i tot allò que se'ns posés a l'abast abans no s'impacienti la gentada, que avui la fem grossa! I cap a la plaça de la Creu al toc de gralles i tabals, que comença el correfoc i això s'ha d'anunciar. Duem la gent al foc!
La plaça està plena de barrets de palla i gent esperant els primers diables que encenguin; hi ha cridòria, aquelles ganes de saltar i ballar amb els xiulets pertot arreu. I és que l'espectacle fa goig: avui som una munió de bèsties, diables i músics. Diables d'Igualada, Mal Llamp de Santa Caterina, els diables de Badalona, amb els que vam fer un intercanvi ben sonat fa poc i que van donar molta guerra aquí. Aquest any, a més a més, s'hi han afegit els pixapólvora amb els seus tabalers.
Com sempre, s'encén el Drac d'Igualada i comença el correfoc a la plaça de la Creu, passant pel Carrer Nou i Sant Josep, fins arribar a la plaça de Cal Font altre cop, on es van anar reunint les colles esperant el moment. Finalment, quan tot és preparat, els diables es comencen a moure i es preparen pel que serà el sacrifici més sonat: aviat tothom veu com duen la noia escollida a la foguera, on l'esperen la @[100001258466221:Diablessa Igualada] i el nostres Llúcifer. Sentim les veus de l'Infern i sí, és cremada!
I ara sí, com a final i cloenda d'aquest correfoc, surten tots els diables a l'encesa final; i aquesta vegada sí que realment son una gentada, més d'un centenar de diables entre colla i colla.
Moltes gràcies a tots els que hi vau assistir, a tots els que hi vau participar, a tots els que hi tornarem l'any que ve. Que els diables tenim més gana i encara volem foc!

dimarts, 21 de juny del 2011

TROBADA DE BESTIARI MITOLÒGIC DELS PAÏSOS CATALANS Divendres, 8 juliol de 2011 a Jesús (Tortosa)


L’Associació Cultural i Juvenil 7 Cervells organitza una Trobada de Bestiari Mitològic dels Països Catalans dintre del marc de les Festes Majors de Jesús. Aquesta comptarà amb més de 15 bèsties de tota la geografia catalana que s’exposaran a partir de les 19:00h al Pati de la Immaculada, enfront l’EMD de Jesús.

Abans hi haurà activitats i tallers infantils amb l’esplai 7C i l’animació de Muniatto Xou.

Per agafar forces es realitzarà un sopar de germanor que congregarà més de 400 participants amb el global de totes les colles.

A les 23:30h tindrà lloc l’inici de la cercavila de foc amb les Bèsties des de la Pèrgola fins al CEIP Daniel Mangrané. La primera encesa tindrà un caràcter especial per la seua espectacularitat, ja que es muntarà una gran performance d’altura amb llum i color.

Durant tot lo recorregut s’aniran succeint constantment les enceses de totes les Bèsties junt amb animació de carrer amb personatges tenebrosos infernals i altres sorpreses molt interessants. La Rua itinerant mostrarà un espectacle diferent del que s’oferirà al col·legi, per això també s’anima a la gent que surti al carrer i que no només s’esperi al col·legi.

A l’arribada de cada Bèstia al CEIP Daniel Mangrané hi haurà una encesa individual de lluïment amb una breu presentació per part d’un locutor. Quan totes les bèsties hagin arribat, es realitzarà una “TABALADA INFERNAL” amb totes les percussions sonant a l’uníson i una encesa col·lectiva de totes les Bèsties a la vegada, junt amb una TRONADA FINAL ensordidora.

Continuarà la Festa amb l’actuació musical de “Los Maleantes”, grup revelació de l’escena ebrenca, amb una música molt fresca per calmar la calor de l’estiu i tancarà la nit DJ Paredes, amb música de tots los estils per a tots los gustos.

Tots aquests actes són gratuïts i estan patrocinats per la Diputació de Tarragona i l’EMD de Jesús.

+ info: http://www.7cervells.org


Video Promocional:
http://www.youtube.com/watch?v=rhS6sfzjh2w

diumenge, 19 de juny del 2011


Finalitzada la temporada de futbol sala, i tal com va dir; Matt Biondi
“Hay demasiado énfasis en el éxito y en el fracaso y muy poco en cómo la persona progresa a través del
esfuerzo. Disfruta del viaje, disfruta cada momento y deja de preocuparte por la victoria y la derrota”
El diables d’ Igualada van començar la temporada 2010-2011 amb la única finalitat de millorar
els registres de la temporada pasada . Aquest era el nostres repte i Atenen a les estadistiques,
(i no els comentaris grandilocuents de Roncero i la “Central Lechera”), la temporada en futbol
sala ha finalitzat amb un éxit rotun:
15 Punts, 9 més que el any anterior que vam acabar amb 6 punts. L’últim partit ens el van
robar doncs no ens van avisar i vam perdre
11 a la Clasificació, l’any passat 10 pero amb un equip menys (ens hem quedat igual)
111 Gols en contra, 14 menys que l’any anterior
-58 ,Diferencia gols a favor y en contra, 9 gols millors que el any passat.
53 Gols a favor, 5 gols menys (Bé totes podien ser perfectes ;)