dijous, 22 d’agost del 2013

25 anys amb els pits enlaire!

Amb aquest slogan el grup de Dracs i Diables d'Igualada conviden a la ciutat d'Igualada i a la seva comarca per celebrar el vint-i-cinquè aniversari de la Víbria d'Igualada el proper divendres 23 d'agost.

Per aquest motiu han programat una trobada única amb la participació de 7 víbries, de les 8 víbries existents a Catalunya, amb la assistencia de la Víbria Serrallenca de Tarragona, la Víbria del Poble Nou de Barcelona, la Víbria de Reus, la Víbria Botafocs de Castelló, la Víbria Voladora Llacunalba de Canyelles i la Víbria Jove d'Igualada.

Els actes començaran el divendres de festa major a les 18:00h a la plaça de Cal Font amb la Plantada de Víbries, per ser rebudes per part de les autoritats. A continuacio a les 19:00h tindrà lloc una tabalada general que seguirà amb una cercavila pel centre de la ciutat amb la participació de totes les colles convidades.

Un 23 d'abril de 1988 els carrers d'Igualada veieren retornar la mítica figura de la Víbria, de la qual ja es tenen vestigis de l'existencia d'una Víbria similar al any 1402 que llençava foc i fum per la boca, gràcies al treball dels seus creadors Pep Soler i Xavier Pedraza. Elaborada amb paper cartró, es una peça del bestiari igualada força lleugera amb 30 kilograms de pes però alhora espectacular un cop encesa gràcies als seus 9 punts de foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada