diumenge, 26 de juny del 2011

Sant Joan 2011


Enguany ha correspost als Diables d'Igualada organitzar el correfoc de Sant Joan i ho hem fet com millor hem sabut per oferir festa, espectacle, i com sempre, molt de foc, a tothom.
Calia fer alguna cosa grossa, impactant i amb flama -no podia faltar!-, i en va sortir un sacrifici. Un d'aquells sacrificis d'humans innocents i donzelles verges, tan propis de diables. Tot era a punt.
Després que tothom hagués sopat ja es van ultimar les preparacions: llums, so, pirotecnia i tot allò que se'ns posés a l'abast abans no s'impacienti la gentada, que avui la fem grossa! I cap a la plaça de la Creu al toc de gralles i tabals, que comença el correfoc i això s'ha d'anunciar. Duem la gent al foc!
La plaça està plena de barrets de palla i gent esperant els primers diables que encenguin; hi ha cridòria, aquelles ganes de saltar i ballar amb els xiulets pertot arreu. I és que l'espectacle fa goig: avui som una munió de bèsties, diables i músics. Diables d'Igualada, Mal Llamp de Santa Caterina, els diables de Badalona, amb els que vam fer un intercanvi ben sonat fa poc i que van donar molta guerra aquí. Aquest any, a més a més, s'hi han afegit els pixapólvora amb els seus tabalers.
Com sempre, s'encén el Drac d'Igualada i comença el correfoc a la plaça de la Creu, passant pel Carrer Nou i Sant Josep, fins arribar a la plaça de Cal Font altre cop, on es van anar reunint les colles esperant el moment. Finalment, quan tot és preparat, els diables es comencen a moure i es preparen pel que serà el sacrifici més sonat: aviat tothom veu com duen la noia escollida a la foguera, on l'esperen la @[100001258466221:Diablessa Igualada] i el nostres Llúcifer. Sentim les veus de l'Infern i sí, és cremada!
I ara sí, com a final i cloenda d'aquest correfoc, surten tots els diables a l'encesa final; i aquesta vegada sí que realment son una gentada, més d'un centenar de diables entre colla i colla.
Moltes gràcies a tots els que hi vau assistir, a tots els que hi vau participar, a tots els que hi tornarem l'any que ve. Que els diables tenim més gana i encara volem foc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada